Strona główna
/
Artykuły
/
Krótko i na temat: Catering na Event
Krótko i na temat: Catering na Event
Na zdjęciu: catering na eventyCo należy wiedzieć, o czym należy pamiętać i co koniecznie trzeba zrobić planując catering na event. 10 dobrych rad na podstawie prezentacji Michała Kozaka, dyrektora zarządzającego Mazurkas Conference Center Hotel, która odbyła się podczas Warsztatów SBE "Lasery na widelcu".
Należy mieć świadomość, że z całego spotkania goście najbardziej zapamiętają podane dania, a szczególnie te, które im wyjątkowo smakowały; Ważna jest jakość i smak potraw; Wart uwagi jest nie tylko scenariusz przyjęcia, ale także catering, który przybiera formę wyreżyserowanego spektaklu - ceremoniał gastronomiczny; Wyjątkowy sposób serwowania dań wywoła w uczestnikach pozytywne wrażenia i pozostawi miłe wspomnienia; Istotna jest logistyka organizacji cateringu; Przedstawiciel partnera cateringowego powinien być obecny podczas wizyty w miejscu, gdzie planowany jest event; Warto rozważyć menu tematyczne; Degustacja proponowanych dań jest inwestycją a nie kosztem i stanowi potwierdzenie dobrej renomy jaką szczyci się dany partner na rynku; Zaplecze cateringowe powinno być odpowiednio oznakowane; Kelnerów obowiązuje ruch prawostronny.
źródło: www konferencje.pl
Poprzedni artykuł
Pierwszy kierunek studiów w Polsce dla Organizatorów Megaimprez
Następny artykuł