Konferencje.pl - tysi─ůce miejsc na konferencje. Zero k┼éopot├│w. Skorzystaj z wyszukiwarki lub zle─ç nam wyb├│r idealnej sali konferencyjnej spo┼Ťr├│d ponad 4000 hoteli, o┼Ťrodk├│w, pa┼éac├│w, a tak┼╝e teatr├│w i muze├│w oraz innych oryginalnych miejsc. Wy┼Ťlij zapytanie, a otrzymasz oferty bezpo┼Ťrednio na sw├│j adres e-mail.

Przerwa kawowa smaczna iÔÇ zdrowa, czyli co zmieni─ç podczas konferencji, ┼╝eby uczestnicy j─ů naprawd─Ö zapami─Ötali

catering przerwa kawowa konferencje.pl
zdrowe menu przerwa kawowa konferencje.pl

14.01.2014

Czy uczestnicy przysypiaj─ůcy podczas sesji to znak, ┼╝e prowadz─ůcy ┼Ťmiertelnie przynudza? A mo┼╝e mimo najlepszych ch─Öci prelegenta co┼Ť innego ma wp┼éyw na stan s┼éuchaczy? Wywietrzy┼ée┼Ť, podkr─Öci┼ée┼Ť klimatyzacj─Ö i nic? Co jeszcze mo┼╝esz zrobi─ç ┼╝eby pobudzi─ç s┼éuchaczy do my┼Ťlenia? Zacznij od przerwy. Ale nie dla siebie. Od przerwy kawowej. Od tego jakie jedzenie i napoje zaproponowa┼ée┼Ť, jak zosta┼éy podane, czy s┼éuchacze czuli si─Ö komfortowo, mieli mo┼╝liwo┼Ť─ç si─Ö rozrusza─ç i odpr─Ö┼╝y─ç – zale┼╝y to, jak b─Öd─ů si─Ö czuli podczas nast─Öpnej sesji. Zadbaj o te 10 spraw, a nikogo ju┼╝ nie b─Ödziesz musia┼é budzi─ç po prelekcji:

 

1. Pomy┼Ťl nad r├│┼╝norodnym menu, takim, w kt├│rym ka┼╝dy znajdzie co┼Ť dla siebie. Zastan├│w si─Ö, co wiesz o uczestnikach konferencji? W jakim s─ů wieku, z jakiego regionu pochodz─ů, co lubi─ů je┼Ť─ç na co dzie┼ä? Mo┼╝e stosuj─ů jakie┼Ť diety albo maj─ů alergie? Stw├│rz formularz, w kt├│rym uczestnicy b─Öd─ů mogli wpisa─ç swoje preferencje. Wyja┼Ťnij, ┼╝e chcesz, aby menu podczas konferencji  by┼éo „uszyte na miar─Ö”.

 

2.  Zorientuj si─Ö, jak dostarczy─ç zdrowe, lokalne jedzenie w rozs─ůdnej cenie. Sprawd┼║ oferty cateringowe pod tym k─ůtem. Pami─Ötaj, ┼╝e dzi┼Ť „w cenie” jest to, co regionalne, sezonowe, ekologiczne i proste. 
 

3. Zaproponuj zdrowe przek─ůski - warzywa: marchewki, papryk─Ö, zielonego og├│rka, pomidorki koktajlowe, awokado z dipami z twaro┼╝ku i jogurtu; gotowane jajka, ┼Ťwie┼╝e i suszone owoce, orzechy, wegetaria┼äskie sushi, batoniki pe┼énoziarniste, hummus, pe┼énoziarnisty chleb lub bu┼éeczki, pieczywo bezglutenowe. Im mniej przetworzone i prostsze jedzenie, tym lepiej.
 

4. ┼Üled┼║ na bie┼╝─ůco trendy w gastronomii i cateringu. W 2014 roku modne b─Ödzie jedzenie wegetaria┼äskie, etniczne przek─ůski inspirowane jedzeniem ulicznym, kuchnia bezglutenowa, bezm─ůczne dodatki do potraw – przede wszystkim quinoa, ry┼╝ i kasza gryczana, kwaszone warzywa. Na talerzach ma kr├│lowa─ç ciemna ziele┼ä – przede wszystkim jarmu┼╝. Sk┼éadniki potraw powinny pochodzi─ç od lokalnych dostawc├│w i by─ç ekologiczne. Utrzymuje si─Ö trend „minipotraw” – minipizze, minigo┼é─ůbki i zminiaturyzowane desery – idealnie b─Öd─ů nadawa─ç si─Ö na konferencyjne przek─ůski.
 

5. Zadbaj o zdrowe napoje – wod─Ö, ┼Ťwie┼╝o wyciskane soki, wod─Ö kokosow─ů albo aloesow─ů. Soki z karton├│w, cho─ç sprawiaj─ů wra┼╝enie zdrowych, zawieraj─ů du┼╝o dodanego cukru. Zrezygnuj ca┼ékowicie ze s┼éodzonych napoj├│w gazowanych. Do kawy zaproponuj mleka ro┼Ťlinne (sojowe, owsiane, ry┼╝owe), coraz wi─Öcej os├│b rezygnuje z krowiego mleka.
 

6. Na co dzie┼ä nie jadamy deser├│w po ka┼╝dym posi┼éku, a podczas konferencji umo┼╝liwiamy zajadanie si─Ö s┼éodyczami podczas ka┼╝dej przerwy. Cukier rozleniwia! Ciasteczka, inne s┼éodycze i niezdrowe przek─ůski umie┼Ť─ç na oddzielnym, odosobnionym stanowisku, gdzie┼Ť w k─ůcie, w nieprzezroczystych opakowaniach. Tak─ů taktyk─Ö zastosowa┼éo w swojej kawiarence Google, aby zach─Öci─ç swoich pracownik├│w do zdrowszego od┼╝ywiania i…  zadzia┼éa┼éo!

 

7. Sprawd┼║ sale konferencyjne pod k─ůtem mo┼╝liwo┼Ťci modyfikacji ustawienia i wprowadzenia innych mebli, ni┼╝ tylko krzes┼éa. Zorientuj si─Ö czy obiekt dysponuje pulpitami lub wysokimi stolikami. Czy wszyscy podczas konferencji musz─ů siedzie─ç? Je┼Ťli maj─ů do dyspozycji tylko krzes┼éa – to nie maj─ů wyj┼Ťcia. Ale je┼Ťli przygotujesz przeno┼Ťne pulpity albo wysokie stoliki, cz─Ö┼Ť─ç os├│b by─ç mo┼╝e zechce robi─ç notatki na stoj─ůco. Pi┼éki do ─çwicze┼ä zamiast krzese┼é? Czemu nie. S─ů ta┼äsze, zdrowsze i przyjemniejsze w u┼╝yciu, ni┼╝ tradycyjne krzes┼éa. Aby nie “ucieka┼éy”, zastosuj podstawki, kt├│re zatrzymaj─ů je w miejscu.
 

8. Umie┼Ť─ç etykietki ze sk┼éadnikami przy przek─ůskach – wa┼╝ne g┼é├│wnie dla alergik├│w i os├│b stosuj─ůcych r├│┼╝ne zalecenia ┼╝ywieniowe – cukrzyk├│w, bezglutenowc├│w, wegetarian i wegan. Czytanie etykiet jest ostatnio modne, wykorzystaj to.
 

9. Umie┼Ť─ç lustra przy stanowiskach z przek─ůskami. Badania dowodz─ů, ┼╝e ludzie spogl─ůdaj─ůc na siebie, cz─Ö┼Ťciej wybieraj─ů warzywa i owoce.
 

10. Zorganizuj przerwy na zaj─Öcia fitness dla uczestnik├│w – mo┼╝e to by─ç jogging, spacery (nordic walking), czy lekcje ta┼äca. Wykorzystaj atuty obiektu konferencyjnego i jego otoczenia, ┼╝eby rozrusza─ç s┼éuchaczy wyk┼éad├│w. 

 

Na podst.

How To Keep The People Attending Your Conference Alive

What’s Hot in 2014 Culinary Forecast

Healthy food choices for meetings

Zdj. Flickr TEDxLasPalmas, Flickr ljlphotography.

Poleć artykuł:
Napisz komentarz na Facebooku:
lista aktualno┼Ťci

Newsletter

RSS - Aktualno┼Ťci

W ka┼╝dy wtorek najnowsze obiekty, newsy
i artyku┼éy w Twojej skrzynce. B─ůd┼║ na bie┼╝─ůco!

Najnowsze oferty specjalne