Konferencje.pl - tysiące miejsc na konferencje. Zero kłopotów. Skorzystaj z wyszukiwarki lub zleć nam wybór idealnej sali konferencyjnej spośród ponad 4000 hoteli, ośrodków, pałaców, a także teatrów i muzeów oraz innych oryginalnych miejsc. Wyślij zapytanie, a otrzymasz oferty bezpośrednio na swój adres e-mail.

Radisson Blu Hotel Kraków – biega dla zdrowia, je dla przyjemności


08.09.2010

We wrześniu krakowski Radisson Blu zaprasza mieszkańców miasta i gości do wspólnego biegania a po wysiłku na pyszną kuchnię meksykańską.

 

 


Bieganie to najprostsza, najbardziej naturalna forma ruchu dla zdrowia. Poprawia sylwetkę, zwiększa wytrzymałość, wzmacnia serce, płuca, układ krążenia i mięśnie. Poza tym odstresowuje, rozjaśnia umysł i... daje przyjaciół, bo najlepiej biega się z kimś. Dlatego, najlepiej zacząć już teraz razem z Radisson Blu! Zbiórka biegaczy w każdą środę o godzinie 7.00 w lobby hotelu Radisson Blu Kraków przy ul. Straszewskiego 17. Wystartowała akcja „Follow Us”.

- Bieganie ma setki zalet, ale łatwo można podsumować je mówiąc, że po prostu uszczęśliwia. To absolutnie bezdyskusyjna prawda, dlatego zapraszam Krakowian i gości na poranny jogging – "Follow Us!"” – mówi Nino Rosenlund, Dyrektor Generalny hotelu i zarazem jeden z biegaczy.

Akcja „Follow Us” jest częścią strategii społecznej odpowiedzialności Radisson Blu w Krakowie, w której troska o zdrowie zajmuje jedno z najważniejszych miejsc. Od połowy 2010 roku, działania z zakresu CSR realizowane są przez hotel pod wspólnym hasłem: Blu Loves Green.

A po dobrze rozpoczętym dniu hotel zaprasza na kuchnię meksykańską, która we wrześniu zagościła w menu restauracji Milk&Co, hotelu Radisson Blu.


Kuchnia meksykańska to ogromna różnorodność przypraw, smaków i aromatów. Kojarzy się ze słońcem i intensywnymi kolorami, a wczesną jesienią smakuje najlepiej.
Wyśmienite dania z ojczyzny ostrej papryki, czekolady i tequili to kwintesencja latynoskiej kuchni. W Milk&Co, ze smakiem i pikanterią, zaprezentują ją Meksykanie – Damian Trejo i Ivan Garcia Rodriguez, zaproszeni przez Szefa Kuchi hotelu Radisson Blu w Krakowie – Piotra Pabisiaka.


W każdy czwartek, piątek i sobotę w ramach bufetu Surf&Turf, trzej wirtuozi kuchni zapraszają w podróż do różnych regionów Meksyku, z których każdy może poszczycić się kulinarną odrębnością. Przyrządzą wspaniałe guacamole, ceviche, pikantne quesadilla i wiele innych pyszności. Nie zabraknie takich składników jak salsa, tortilla, chilli, pachnące pomidory, delikatne mięsa i ryby. Będą aromatyczne przyprawy, wybór win i słynny meksykański trunek – tequila!


- Dobrą okazją do rozsmakowania się właśnie teraz w latynoskich daniach serwowanych w Milk&Co, jest przypadająca w tym roku 200. rocznica niepodległości Meksyku. Zapraszam wszystkich do świętowania razem z nami  – mówi Damian Trejo. - Que Viva Mexico! – dodaje.


źródło: www.radissonblu.com

Poleć artykuł:
Napisz komentarz:
lista aktualności

Newsletter

RSS - Aktualności

W każdy wtorek najnowsze obiekty, newsy
i artykuły w Twojej skrzynce. Bądź na bieżąco!

Najnowsze oferty specjalne