W katalogu firm konferencje.pl znajdziesz organizatorów i profesjonalnych podwykonawców, którzy dostarczają kompleksowe usługi około konferencyjne. Sprawdź firmy z każdego regionu!

Stowarzyszenie Organizatorów Incentive Travel SOIT

Region: Mazowsze
ul. Wiertnicza 141
woj. mazowieckie
Kontakt:
telefon:60 188 28 98

Widok

SOIT prezentuje oficjalne stanowisko ws. płatności za incentive travel

SOIT prezentuje oficjalne stanowisko ws. płatności za incentive travel -

Stowarzyszenie Organizatorów Incentive Travel postanowiło oficjalnie poinformować o swoim stanowisku ws. płatności za organizację podróży motywacyjnych. Jest to odpowiedź na kolejny przetarg, który zakłada opłacenie incentive travel w 100 procentach po jego realizacji.

Justyna Skubis, dyrektor zarządzająca SOIT podkreśla, że takie podejście klienta nie uwzględnia specyfiki powstawania usługi incentive travel, ani standardów obowiązujących na całym świecie w branży MICE. Pismo stowarzyszenia mówi głównie o tym, że organizacja incentive travel wymaga opłacania jego kosztów dużo przed realizacją projektu. Zaliczki pobierane są przez każdy podmiot zaangażowany w organizację tego typu wyjazdów na świecie i jest to jednocześnie gwarancją dla klienta, że wszystko odbędzie się tak jak powinno w wybranym terminie. Takie standardy obowiązują wszędzie i wg opinii SOIT polscy organizatorzy muszą się do nich dostosować. Wymaganie, że incentive travel zostanie opłacony po realizacji jest więc pominięciem światowych trendów i standardów branży MICE. Z kolei takie oczekiwania tłumaczone są wewnętrznymi procedurami i obowiązującymi w firmie, która korzysta w usług organizatorów incentive travel standardami pracy z podwykonawcami. Stanowisko SOIT jest jednoznaczne – polskie firmy zlecające usługę incentive travel powinny się dostosować do międzynarodowych standardów.

Konsekwentnie staramy się promować stanowisko SOIT, rekomendując naszym członkom odstępowanie od przetargów, w których warunkiem udziału jest akceptacja płatności za projekt po jego realizacji – podkreśla Justyna Skubis.