Konferencje.pl - tysiące miejsc na konferencje. Zero kłopotów. Skorzystaj z wyszukiwarki lub zleć nam wybór idealnej sali konferencyjnej spośród ponad 4000 hoteli, ośrodków, pałaców, a także teatrów i muzeów oraz innych oryginalnych miejsc. Wyślij zapytanie, a otrzymasz oferty bezpośrednio na swój adres e-mail.

Best Western Plus Podklasztorze

Wł. Jagiełły 1, 97-330 Sulejów
www.podklasztorze.pl

Skontaktuj się z obiektem

Jolanta Gumienna Dorota Leska Specjalista ds. rezerwacji, organizacji imprez i bankietów +48/4...... Pokaż telefony wyślij e-mail
Widok
Best Western Plus Podklasztorze

Sulejowski hotel po modernizacji dołącza do grupy Best Western Plus

Data aktualności: 27-02-2017

  • Sulejowski hotel po modernizacji dołącza do grupy Best Western Plus - Best Western Plus Podklasztorze

    Po zakończeniu kosztującej kilkanaście milionów złotych modernizacji, do grupy Best Western Plus dołączył w ostatnich dniach lutego mieszczący się przy ulicy Jagiełły w Sulejowie trzygwiazdkowy Hotel Podklasztorze.

     

     

    Po zakończeniu dużej inwestycji polegającej na renowacji zaplecza hotelowego, lobby oraz restauracji trzygwiazdkowy hotel Podklasztorze dołączył do grupy Best Western Plus. Stanowiący część XII-wiecznego Opactwa Cystersów obiekt do dyspozycji gości oddał 53 jedno- i dwuosobowe, gruntownie zmodernizowane pokoje (łącznie 107 miejsc noclegowych), przebudowane lobby oraz otwartą pod koniec stycznia po generalnym remoncie hotelową restaurację Miód i Wino. Nowy wystrój wnętrz odwołuje się do historii zespołu klasztornego, nagrodzonego w 2012 roku statusem pomnika historii. Także nazwy pokoi nawiązują do codziennych zajęć żyjących niegdyś w Sulejowie średniowiecznych mnichów. Goście mogą zatrzymać się m.in. w Celi Skryby, Zielarza czy Bartnika. Według tego klucza dobrano wcześniej nazwy oraz wystrój czterech znajdujących się w hotelu sal konferencyjnych.

     

     

    Po przebudowie nowe lobby oferuje możliwość relaksu przy kominku, zaś po zakończeniu konferencji goście mogą spróbować warzonego w hotelowym browarze według średniowiecznej, klasztornej receptury piwa, pieczonego na miejscu chleba lub wędlin z działającej na terenie kompleksu wędzarni.