Konferencje.pl - tysiące miejsc na konferencje. Zero kłopotów.

Skorzystaj z wyszukiwarki lub zleć nam wybór idealnej sali konferencyjnej spośród ponad 4000 hoteli, ośrodków, pałaców a także teatrów i muzeów i innych oryginalnych miejsc.

Wyślij zapytanie, a otrzymasz oferty bezpośrednio na swój adres e-mail.

Kontakt do obiektu

Pokaż telefon

Podstawowe parametry

konferencja 350 os.
bankiet 250 os.
nocleg 300 os.
Widok

Znamy datę otwarcia hotelu DoubleTree by Hilton Wrocław

Data aktualności: 23-05-2016

  • Znamy datę otwarcia hotelu DoubleTree by Hilton Wrocław - DoubleTree by Hilton Wrocław

    Wyczekiwany DoubleTree by Hilton w prestiżowym kompleksie OVO we Wrocławiu przygotowuje się do otwarcia, które nastąpi na początku września br. Wnętrza są już gotowe, hotel prowadzi rekrutację.

     

    DoubleTree by Hilton Wrocław na początku września br. przyjmie pierwszych gości – dokonanie rezerwacji możliwe jest od pierwszego dnia tego miesiąca. Hotel znajduje się w nowoczesnym kompleksie OVO zlokalizowanym w centrum miasta, na Podwalu. Obiekt rozmieszczony jest na pięciu piętrach budynku. Zaoferuje 189 pokoi i apartamentów, w tym Apartament Prezydencki z widokiem na Park Słowackiego. Na parterze znajdą się recepcja, lobby, restauracja i bar z otwartą kuchnią typu „live cooking” oraz patio. Na tym samym piętrze znajdzie się też siedem sal konferencyjnych, w których łącznie pomieści się 200 osób. Co więcej, hotel zaoferuje salę balową o powierzchni 317 mkw. i wysokości do 5,5 m. Powierzchnię tę można podzielić na trzy części. Na największy event w DoubleTree we Wrocławiu będzie można zaprosić 350 osób. Co więcej, w hotelu do dyspozycji gości będzie 24-godzinne centrum fitness z basenem i saunami.

     

    Najwyższe stanowiska w DoubleTree by Hilton Wrocław są już obsadzone. Dyrektorem generalnym został Matthias Herd, który wcześniej pracował m.in. w Hilton Frankfurt i Hilton Vienna Plaza. Menadżerem operacyjnym jest Anna Wierus, działem sprzedaży pokieruje Tymoteusz Staworzyński, Mateusz Kucharski został dyrektor finansowym, stanowisko kierownika działu personalnego objęła Katarzyna Wieczorek, a koordynatorem działań marketingowych została Justyna Adamiak. Szefem kuchni hotelowej restauracji jest Piotr Apanel.

Poleć artykuł:
Napisz komentarz na Facebooku: