Z kuchni w hotelu konferencyjnym Holiday Inn w Józefowie odszedł szef kuchni Robert Trzópek i zastąpił go jego… zastępca, Przemysław Zieliński.

Przemysław Zieliński zdobył doświadczenie pracując przez kilka lat w restauracjach w Wielkiej Brytanii i w Nowej Zelandii. W Polsce pracował w restauracji Concept 13 mieszczącej się w ekskluzywnym warszawskim domu handlowym Vitkac. Ostatnio szkolił swe umiejętności pod okiem dotychczasowego szefa kuchni, Roberta Trzópka. – Kiedy prawie rok temu zatrudnialiśmy Roberta Trzópka, wiedzieliśmy i o jego planach, i ambicjach, aby otworzyć własną restaurację. Ustaliliśmy, że będziemy współpracować co najmniej do końca roku. Poprzez wybór Przemysława Zielińskiego na nowego szefa kuchni mamy nadzieję na kontynuację oraz rozwijanie zapoczątkowanych przez Roberta Trzópka zmian w filozofii prowadzonej przez hotel restauracji. – mówi Rafał Kuczyński, dyrektor generalny Holiday Inn Józefów.

Konferencje pod Warszawą

Holiday Inn w Józefowie to nowoczesny obiekt konferencyjny w pobliżu stolicy, nad rzeką Świder. Hotel dysponuje 11 salami konferencyjnymi, które pomieszczą od 15 do 150 osób. Pomieszczenia można łączyć uzyskując powierzchnie na konferencje dla 150 i 400 osób. Zaplecze noclegowe Holiday Inn to 148 pokoi i apartamentów dla 313 osób. Ponadto, w hotelu znajdują się - oprócz restauracji kierowanej przez Przemysława Zielińskiego - dwa bary, kawiarnia, grill house, strefa spa, basen oraz fitness. Na terenie hotelu jest także pole golfowe.