18 kwietnia 2014 r. w hotelu Mercure Warszawa Grand miało miejsce otwarcie Restauracji Winestone. To już drugi lokal pod tym szyldem - od 2013 r. autorski projekt Winestone dostępny jest także w hotelu Mercure Warszawa Centrum. 

Znajdująca się w hotelu przy ul. Kruczej w Warszawie restauracja to stylowe miejsce dla osób, które w trakcie odbywającej się w hotelu konferencji chcą spróbować oryginalnych potraw. Wyróżnikiem lokalu jest otwarta kuchnia - klienci oczekując na posiłek mogą przyglądać się w jaki sposób przygotowywane są potrawy. W menu lokalu, które jest komponowane na bazie świeżych produktów i dostępnych sezonowo warzyw i owoców znajdują się steki black angus, jagnięcina i ryby, a także sałatki i przekąski podawane na kamiennych deskach - „les planches”. Goście, którzy cenią sobie dobrze znane polskie smaki, w menu znajdą żur, pierogi czy klasyczny rosół.

Po konferencji zaprasza na lampkę wina

W Winestone klientom oferowany jest bogaty wybór win wyprodukowanych w winnicach Francji, Hiszpanii czy Rumunii. - Nie każdy musi być wytrawnym koneserem wina. W naszej karcie wyselekcjonowaliśmy 4 kategorie smakowe: Świeże i smakowite”, „Lekkie i owocowe”, „Wyważone i eleganckie” oraz „Pełne i aromatyczne”. Podział na te pozycje pozwala klientom szybciej wybrać wino o odpowiednim bukiecie. Dla tych mniej zdecydowanych zawsze staramy się zaproponować gatunek, który podkreśli smak zamówionej potrawy.” – mówi Paweł Anders, dyrektor Projektu Winestone w hotelach Mercure.

Hotel Mercure Warszawa Grand dysponuje siedmioma salami konferencyjnymi, w których mogą odbywać się spotkania z udziałem od od 8 do 140 uczestników. Pomieszczenia posiadają dostęp do światła dziennego i są wyposażone w nowoczesny sprzęt multimedialny.