Nowym Dyrektorem Gastronomii w MCC Mazurkas Conference Centre Hotel oraz Mazurkas Catering 360° został Marcin Kania.

Marcin Kania ma 10-letnie doświadczenie w branży gastronomicznej, pracował m.in. jako kierownik zmiany, czy kierownik restauracji zarówno w Polsce, jak i we Francji w hotelu Château De La Treyne Relais Châteaux. W Polsce pracował w warszawskich hotelach Polonia Palace, Westin, Sheraton oraz InterContinental. Ostatnie dwa lata obejmował stanowisko Operations Manager Endorfina Foksal w firmie Avantia Properties. Do jego obowiązków należało przygotowywanie i sprzedaż ofert na eventy i kompleksowe zarządzanie personelem managerskim obiektu. Marcin Kania brał również udział w ustalaniu i realizacji strategii ich rozwoju oraz tworzeniu nowych produktów sprzedażowych.

Na stanowisku Dyrektora Gastronomii Mazurkas Catering 360° oraz MCC Mazurkas Conference Centre Hotel będzie uczestniczył w tworzeniu i realizacji strategii rozwoju firmy w obszarze działalności cateringowej w branży MICE. Zajmie się zarządzaniem zespołem obsługującym realizacje cateringowe oraz wydarzenia odbywające się w MCC Mazurkas, budowaniem relacji z dostawcami oraz optymalizacją polityki zakupowej firmy.

Konferencje pod Warszawą na najwyższym poziomie

MCC Mazurkas Conference Center Hotel to jeden z największych hoteli konferencyjnych w regionie. Dysponuje 35 salami położonymi na 3500 mkw. Największy event, jaki można tu zorganizować może przyjąć nawet 1000 gości. W hotelu znajduje się również hall i foyer przeznaczone do organizacji bufetu, przerw kawowych czy stanowisk targowych. W części hotelowej znajduje się 158 pokoi, restauracja, bar, klub oraz cukiernia, a także strefa fitness i gabinet fryzjerski. Hotel oferuje usługi na czterogwiazdkowym poziomie.