Konferencje.pl - tysiące miejsc na konferencje. Zero kłopotów.

Skorzystaj z wyszukiwarki lub zleć nam wybór idealnej sali konferencyjnej spośród ponad 4000 hoteli, ośrodków, pałaców a także teatrów i muzeów i innych oryginalnych miejsc.

Wyślij zapytanie, a otrzymasz oferty bezpośrednio na swój adres e-mail.

Sheraton Warsaw Hotel

Bolesława Prusa 2, 00-493 Warszawa
http://www.sheraton.pl/pl/meetings

Kontakt do obiektu

Monika Murawska Dyrektor Działu Sprzedaży Grup i Bankietów +48 2...... Pokaż telefony

Podstawowe parametry

konferencja 500 os.
bankiet 350 os.
nocleg 700 os.
Widok

Po zakończonej konferencji zaprasza do nowej azjatyckiej restauracji

Data aktualności: 19-02-2013

  • Po zakończonej konferencji zaprasza do nowej azjatyckiej restauracji - Sheraton Warsaw Hotel

    W pięciogwiazdkowym warszawskim hotelu konferencyjnym pojawiła się restauracja InAzia, w której w nowoczesny sposób serwuje się tradycyjne dania Południowo–Wschodniej Azji. Lokal posiada dwie prywatne sale, w których mogą odbywać się kameralne spotkania.

     

     

     

     

     

     


    Jak informują przedstawiciele hotelu, celem przyświecającym powstaniu nowej restauracji było zadbanie o przeżycie kulinarne, stąd też obsługa specjalizuje się w sztuce finiszu dania, która odbywa się przy stoliku na oczach gości. Wnętrza lokalu odzwierciedlają najnowsze trendy w azjatyckim designie. Przytulności dodają beże, złoto i odcienie miedzi, które łączą się harmonijnie z ogromnymi lampami i podświetlanymi szklanymi elementami. Osoby, które cenią sobie prywatność lub pragną zorganizować intymną kolację mogą skorzystać z dwóch prywatnych sal, z których jedna ma charakter loungowy.

    Wizyta w InAzia to kulinarna podróż przez Tajlandię, Wietnam, Singapur i Chiny, a także smaki i aromaty Indonezji. Restaurację wyróżniają dania przygotowywane na oryginalnych, importowanych z Azji składnikach. W menu lokalu znajdują się potrawy komponujące stuletnie przepisy z elementami kuchni molekularnej oraz technikami przygotowywania dań metodą sous vide. Marcin Sasin, szef restauracji InAzia, posiada piętnastoletnie doświadczenie kulinarne, które zdobywał pod okiem wybitnych tajskich szefów kuchni w Polsce, jak również podczas licznych podróży do Azji. Z karty dań Szef Kuchni szczególnie poleca halibuta przyrządzonego w mleku kokosowym z groszkiem i trawą cytrynową - jak sam twierdzi, jest to jego danie popisowe. Będąc w lokalu należy również spróbować zupy tom yam kung z krewetkami, kolendrą, pomidorami i chili, a także dań z woka, które przygotowuje doświadczony Wok Master z Balii. Karta dań InAzia oferuje możliwość komponowania własnych zestawów oraz tworzenia menu degustacyjnego.

    Sheraton Warsaw Hotel posiada blisko 1,2 tys. powierzchni konferencyjnej. W poszczególnych pomieszczeniach mogą odbywac się konferencje, spotkania biznesowe, warsztaty i szkolenia w dowolnej konfiguracji. Sale są w pełni wyposażone, a podczas spotkań istnieje możliwość skorzystania z obsługi cateringowej. Dużym udogonieniem dla organizatorów wydarzeń jest mieszcząca się w budynku hotelu winda towarowa, która iłatwia transport ciężkiego sprzętu a nawet samochodów. Na zaplecze noclegowe warszawskiego hotelu składa się 350 pokoi, w tym 24 apartamenty oraz 60 pokoi znajdujących się w części Club o podwyższonym standardzie. W obiekcie mieszczą się również pokoje biznesowe.

    źródło: Starwood

Poleć artykuł:
Napisz komentarz na Facebooku: