Hotel Sheraton Warsaw zakończył projekt renowacji wnętrz powierzchni bankietowej, który objął salę balową, foyer oraz wszystkie sale konferencyjne. Za koncept architektoniczny odpowiedzialna była słynna architektka – Anita Rosato, specjalizująca się w projektowaniu wnętrz najbardziej luksusowych hoteli świata, w tym warszawskiego Hotelu Bristol.

W nowej odsłonie sale konferencyjne hotelu Sheraton prezentują się bardzo współcześnie i elegancko. Zadaniem Anity Rosato było wprowadzenie przytulnej atmosfery oraz nadanie indywidualnego charakteru centrum konferencyjnemu, tak aby stanowiło ono wygodne środowisko zarówno dla spotkań biznesowych, jak i organizacji eleganckich gal i przyjęć. W tym celu Anita Rosato postawiła na kompozycję nowoczesnych wzorów i faktur. Paletę nasyconych śliwek i intensywnych czerwieni  podkreślono kolorami miodu i szafranu. Podłoga pokryta jest dywanem, którego wzór został specjalnie zaprojektowany dla hotelu Sheraton Warsaw. Kropkę nad ‘i’ tego projektu stanowi eleganckie oświetlenie, nowoczesny i interaktywny system informacyjny (digital signage) oraz dzieła sztuki wyselekcjonowane osobiście przez Anitę Rosato.

Sale konferencyjne i bankietowe - jak nowe

Zrewitalizowane sale bankietowe stanowią idealne miejsce na organizację zarówno przyjęć weselnych, ważnych gal, jak i spotkań firmowych. Do dyspozycji gości hotel oddaje 11 sal konferencyjnych, które rozmieszczone są na powierzchni ponad 1100 mkw.. Niewątpliwym atutem hotelu Sheraton jest ogromna sala balowa o powierzchni 500 mkw. z dużym i funkcjonalnym foyer, otoczona mniejszymi salami bankietowymi. Dzięki takiej konfiguracji na parterze hotelu w spotkaniu może wziąć udział nawet 550 osób. W hotelu znajdują się również mniejsze sale, w których zorganizować można bardziej kameralne konferencje

Wraz z renowacją powierzchni bankietowej szef kuchni – Artur Grajber, wprowadził nową koncepcję menu bankietowego i przerw kawowych. Nowocześnie podane przekąski, koktajle i napoje, które klienci mogą komponować według własnych preferencji, bogate w zdrowe przekąski, warzywa i owoce, to niewątpliwie atut, który wzbogaci program organizowanych w Sheratonie spotkań.

Specjalna oferta dla organizatorów konferencji

Dla firm, które podczas organizacji konferencji chcą podkreślać swoje zaangażowanie w ochronę środowiska, hotel przygotował specjalną ofertę „Clutter Free”, dzięki której minimalizuje się zużycie materiałów konferencyjnych na stolach oraz zużycie energii. „Clutter Free” gwarantuje proste, praktyczne środowisko pracy dla wszystkich uczestników konferencji, bez względu na wybrane przez organizatora ustawienie sali.

Zobacz pełną prezentację Sheraton Warsaw Hotel.