Sofitel Wrocław Old Town ma nowego szefa kuchni - jest nim Justyna Słupska-Kartaczowska, która doświadczenie zdobywała m.in. w restauracji Palme d'Or w Cannes, posiadającej dwie gwiazdki Michelin.

Justyna Słupska-Kartaczowska jest doświadczonym kucharzem, swoje szlify zdobywała m.in. w restauracjach pięciogwiazdkowców - Hotelu Martinez we Francji oraz wrocławskim Hotelu Monopol. W oparciu o klasyczną kuchnię, a także wykorzystując nowoczesne techniki nowy szef kuchni stara sie tworzyć własne, kolorowe i aromatyczne kompozycje. Jej ulubionymi produktami w kuchni są: foie gras, ostrygi, trufle, fleur de sel, maliny, pistacje. Ceni sobie również tradycyjne produkty: - Chciałabym, aby kuchnia hotelu Sofitel Wroclaw Old Town była bardziej współczesna, oparta na nowoczesnych technikach i zapomnianych, rodzimych produktach. - mówi.