Zakończyła się modernizacja hotelu Mercure Warszawa Centrum , która trwała od listopada 2012 roku. W jej ramach wyremontowano sale konferencyjne, lobby, recepcję, część pokoi, korytarze  oraz restaurację śniadaniową.

Wszystkie projekty przygotowało studio Tremend. Powstała także nowa restauracja WineStone, która przyjmuje gości od początku maja 2013 r. 

Restauracja z charakterem

Winestone to nowy koncept restauracji wprowadzany przez markę Mercure w Polsce. Jej nowoczesny wygląd, proste formy i minimalizm sprawiają, że goście odwiedzający to miejsce czują się tu swobodnie. Nazwa restauracji odzwierciedla jej charakter. Koncepcja oparta jest na dwóch elementach. Po pierwsze kolekcji win (wine), wyselekcjonowanych na podstawie wiedzy i doświadczenia sommelierów, a po drugie dań podawanych na „les planches” – kamiennych deskach (stone) rodem z najmodniejszych francuskich restauracji. Zgodnie z nowoczesnymi trendami koncepcja Winestone ma otwartą kuchnię. Połączenie fioletowego i czarnego koloru z drewnianymi, dużymi stołami i marmurowym blatami baru sprawia, że wystrój wnętrza zachęca, aby spędzać w restauracji więcej czasu. Projekt ten przygotowało Kaczmarek Studio.