Mieszcząca się w szczecińskim hotelu konferencyjnym restauracja od 9 marca 2013 r. może się posługiwać logo Slow Food – czerwonym ślimakiem. Jest to trzeci w Polsce lokal, który może pochwalić się tym wyróżnieniem.

Powstała we Włoszech w 1986 r. ruch Slow Food ma stanowić alternatywę dla coraz popularniejszych fast foodów. Organizacja propaguje przyjemność delektowania się jedzeniem, przygotowanym z udziałem produktów specyficznych dla danego regionu. Aby otrzymać rekomendację, restauracja musi przejść całą procedurę i kontrole przedstawicieli ruchu Slow Food, a także szukać lokalnych dostawców i kreatywnie przetwarzać ich produkty. Nad smakiem serwowanych w Restauracji Park Hotelu potraw czuwa szef kuchni Mariusz Siwak, uczestnik Kulinarnych Mistrzostw Świata. Lokal oferuje kilkadziesiąt zróżnicowanych dań i szeroki wachlarz wybornych win. W restauracji mogą być organizowane spotkania biznesowe oraz imprezy okolicznościowe. Do dyspozycji gości biznesowych hotel oddaje dwie wielofunkcyjne, klimatyzowane sale z nowoczesnymi rozwiązaniami audiowizualnymi, bezprzewodowym dostępem do internetu i możliwością całkowitego zaciemnienia. Ustawienie stołów w każdej z sal może być aranżowane według życzeń organizatorów spotkań. Większa z sal przeznaczona jest do prowadzenia konferencji i nowoczesnych szkoleń. Multimedialnie wyposażona i klimatyzowana aula z widokiem na park z powodzeniem może pomieścić do 130 osób. Drugie z pomieszczeń - Sala Kominkowa - stanowi idealne miejsce do organizowania prezentacji, szkoleń lub kameralnych spotkań biznesowych. Na zaplecze noclegowe Hotelu Park składają się pokoje jedno- i dwuosobowe, pokój dla niepełnosprawnych oraz dwa apartamenty - wszystkie z dostępem do internetu. Do dyspozycji gości obiekt pozostają również oranżeria z widokiem na park, hotelowe SPA z krytym basenem z przeciwprądem i hydromasażem, jacuzzi, łaźnią parową z aromaterapią, sauną suchą i leżankami. Ponadto hotel oferuje swoim gościom bezpłatny parking oraz transfer z lotniska Szczecin-Goleniów.