Sieć hotelarska Hotele Diament wzbogaciła się o kolejny, piąty już czterogwiazdkowy obiekt w swoim portfolio. Rekategoryzacja katowickiego hotelu to wynik modernizacji i udoskonalenia jego infrastruktury.

W hotelowych pokojach pojawiły się się zestawy wypoczynkowe, telewizory LCD, biurka do pracy, mini bary, zestawy powitalne w postaci kawy i herbaty oraz klimatyzacja. Obiekt wprowadził także dodatkowe udogodnienia, między innymi usługę room service z autorskim menu Szefa Kuchni. Z kolei wzornictwo obiekcie ma nawiązywać zarówno do zabytkowej kamienicy, w której mieści się hotel jak i industrialnego charakteru stolicy Górnego Śląska. - Cenimy komfort i jak najlepsze samopoczucie naszych gości. Dlatego też wprowadziliśmy dodatkowe wyposażenie, które pozwala na wypoczynek i pracę jednocześnie – podkreśla Urszula Domagała, dyrektor hotelu Diament Plaza Katowice. – Wygodne biurka, bezprzewodowy internet oraz meble sprzyjające relaksowi to jedynie namiastka tego, co proponujemy. Zmieniliśmy także design pokoi, który wraz z zabytkowymi elementami hotelu tworzy ciekawe połączenie - dodaje. Obecnie Hotel Diament Plaza Katowice oddaje do dyspozycji gości 43 klimatyzowane pokoje oraz 4 sale szkoleniowe, W obiekcie funkcjonują również Restauracja Romantyczna oraz Winiarnia Pod Aniołami, gdzie w wyborze trunków doradza Mistrz Polski Sommelierów  Grzegorz Marzec. źródło: www.hotelediament.pl