Otwarty pod koniec października 2012 r. hotel w Parku Grabek w Czeladzi posiada zaplecze konferencyjno-bankietowe, na które składają się zarówno małe, kameralne wnętrza, jak również duże, multimedialne sale.

Jak informuje Ewa Suszczyk, kierownik ds. gastronomii Hotelu Pod Filarami, w samym obiekcie znajduje się duża sala śniadaniowa, a w należącej do hotelu restauracji mieszczą się sale, które są z powodzeniem wykorzystywane do organizacji konferencji. Pomieszczenia mogą w sumie pomieścić do 50 uczestników spotkania. Do ich dyspozycji pozostaje również hotelowy taras, na którym w cieplejszych miesiącach funkcjonuje sezonowy ogródek. Uczestnicy odbywających się w hotelu konferencji mogą także skorzystać z bogatego zestawu usług oferowanych przez Centrum Wellness Spa, oddalonego 150 metrów od hotelu. Na zaplecze noclegowe Hotelu Pod Filarami składa się 26 miejsc noclegowych w 13 pokojach dla gości, w których zapewniono bezprzewodowy dostęp do internetu. Śniadania serwowane są w hotelowej restauracji, która specjalizuje się w daniach tradycyjnej kuchni polskiej i międzynarodowej. Hotel posiada monitorowany parking dla gości. źródło: www.podfilarami.com.pl