Mieszczący się w starym, XVII-wiecznym spichlerzu zbożowym hotel w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą promuje swoją jesienną ofertę konferencyjną. Jednym z atutów obiektu jest największa przestrzeń konferencyjna w regionie - łącznie do dyspozycji organizatorów konferencji pozostaje aż 1 tys. mkw.

Jak zauważa Agnieszka Jakubik, Dyrektor Generalny Król Kazimierz Hotel SPA, w tym roku firmy planujące konferencje i spotkania biznesowe później zaczęły zgłaszać się do hoteli z konkretnymi zapytaniami. - Z naszych obserwacji wynika, że ze względu na spowolnienie, które część klientów jednak odczuwa, ostateczne decyzje o konferencjach i spotkaniach nie były podejmowane wcześniej. Widzimy jednak, że na całe szczęście w większości przypadków do realizacji planów i pomysłów dojdzie – mówi Agnieszka Jakubik. Jak podkreśla dyrektor obiektu, kluczowym elementem jest nie tylko otoczenie hotelu, ale i luksus. - Zawsze, gdy przyjeżdżają do nas duże grupy biznesowe, najbardziej oblegane jest centrum SPA, w którym do dyspozycji są m.in. basen, gabinety kosmetyczne, specjalistyczne gabinety masażu, sauny, siłownie i jedyna w Polsce łaźnia turecka – Hammam – dodaje. Sektor konferencyjny Hotelu Król Kazimierz jest dostosowany zarówno do niewielkich przyjęć, spotkań dla pracowników i kontrahentów, jak również dużych konferencji z bankietami. Siedem klimatyzowanych i nowocześnie zaopatrzonych sal – rzutnik, ekran, dostęp do Internetu, flipchart czy bezpośrednie linie telefoniczne – zapewniają wysoki poziom organizacji konferencji. Na życzenie dostępne są również komputery, laptopy, zestawy nagłośnieniowe i inne urządzenia. Łącząc sale z restauracją można zorganizować konferencję na powierzchni 1000 mkw. Atutem obiektu jest także hotelowe patio – pełne naturalnego światła serce budynku, utrzymane w konwencji marynistycznej. Hotel Król Kazimierz posiada 115 klimatyzowanych pokoi i apartamentów z dostępem do internetu. Wszystkie pokoje posiadają balkony, a o zapewnienie gościom spokojnego odpoczynku dba obsługa hotelowa, która została nagrodzona Certyfikatem Złoty Standard. Mieszcząca się w obiekcie restauracja specjalizuje się w potrawach kuchni staropolskiej i europejskiej z elementami kuchni wschodniej. W hotelu znajdują się również bary serwujące oryginalne drinki. Jedną z głównych atrakcji hotelu jest Centrum SPA Kanebo International. Kompleks rekreacyjny to m.in. basen „Błękitna Laguna” z hydromasażem, różne rodzaje saun, jedyna w Polsce łaźnia turecka hammam, masaże, zabiegi relaksacyjne i estetyczne, joga oraz fitness. źródło: www.krolkazimierz.pl