Znane są już szczegóły dotyczące zaplecza gastronomicznego otwierającego się na wiosnę hotelu Best Western Plus w Brzegu. W nowo powstałej restauracji o nazwie Chilli trwają ostanie prace wykończeniowe – wybrano również szefa kuchni, którym został Jacek Kończyło. 

Restauracja obiektu, który swe bramy ma otworzyć w kwietniu 2015 roku, będzie położona na pierwszym piętrze, a z przeszklonej przedniej ściany rozpościerać ma się widok na Zamek Piastów Śląskich. Lokal ma się znajdować zaraz obok centrum konferencyjnego, co ma ułatwić organizację imprez firmowych poprzez łączenie niektórych sal z powierzchnią restauracyjną. Stanowisko szefa kuchni objął Jacek Kończyło – doświadczony kucharz, praktykujący zarówno w kraju, jak i za granicą. Menu restauracji ma się opierać na połączeniu kuchni międzynarodowej i lokalnej, a głównym jego założeniem będzie wykorzystywanie sezonowych produktów.

Zlokalizowany na zachodzie regionu, pomiędzy Wrocławiem a Opolem, czterogwiazdkowy obiekt ma dysponować 60 komfortowymi pokojami oraz zapleczem konferencyjnym w postaci 4 w pełni wyposażonych sal o łącznej powierzchni 200 mkw. Goście będą mogli także skorzystać z sali fitness oraz zabiegów kosmetyczno-relaksacyjnych dostępnych w saunie i gabinecie masażu.