3,3 tys. konferencji i eventów, Ponad 266 tys. noclegów, 30 międzynarodowych celebrytów i 25 nagród. Tak w skrócie można podsumować pierwsze 4 lata łodzkiego hotelu. 

Jak podkreślają przedstawiciele andel’s Hotel Łódź, był to czas ugruntowania pozycji obiektu na hotelarskiej mapie Polski i w społeczności lokalnej. Teraz przyszedł czas na kolejne wyzwania. - Od samego początku wiedziałam, że projekt „andel’s Hotel Łódź” będzie czymś wyjątkowym. Hotel, który łączy funkcjonalność obiektu biznesowego z estetyką galerii sztuki i atmosferą wykwintnych restauracji na nowo definiuje pojęcie gościnności i wyznacza standardy. Te pierwsze 4 lata andel’sa pokazały, że efektywność biznesowa może współgrać ze społecznym zaangażowaniem. Jestem z tego niezwykle dumna – podkreśla Anna Olszyńska, General Manager andel’s Hotel Łódź. I dodaje: - Mam szczęście pracować ze wspaniałymi ludźmi, dzięki którym ten sukces był możliwy. Dziękuję wszystkim serdecznie za te 4 lata.

Zespół andel’s Hotel Łódź to 154 osoby. Patrycja Kowalska, asystentka kierownika służby pięter, która jest jedną z 31 osób związanych z hotelem od początku, przyznaje: - Dbałość o szczegóły, wartościowa współpraca i aktywny rozwój to wartości, które są u nas niezwykle cenione. Myślę, że to dzięki nim nasi goście z przyjemnością do nas wracają. Magdalena Kurczak, kierownik działu rezerwacji, dodaje: - Cieszę się, że mogłam przyczynić się do powstania andel’sa i współtworzyć jego legendę.

Od otwarcia, czyli od maja 2009 roku, 278 pokoi andel’s Hotel Łódź było wykorzystanych ponad 211 500 razy. W tym czasie goście zamówili prawie 21 000 filiżanek kawy, ponad 20 000 butelek wina, 3 875 szklanek świeżo wyciskanego soku pomarańczowego i 2 535 steków. W tym czasie centrum konferencyjne andel’s Hotel Łódź gościło ponad 3 300 eventów i konferencji. Jednym z najbardziej spektakularnych był 4-dniowy event dla firmy farmaceutycznej, podczas którego sala balowa na najwyższym piętrze zmieniała się jak w kalejdoskopie: jednego dnia była lodową jaskinią, drugiego – brazylijskim klubem samby, a trzeciego – salą koncertową. Największy event gościł ponad 1 000 osób każdego dnia, a przestrzeń konferencyjna objęła również podziemny garaż, który zamienił się w halę targową. Nie zabrakło również nowoczesnych technologicznych rozwiązań, takich jak multimedialno-dźwiękowe show z mappingiem 3D oraz medialnych eventów, np. pokazów otwarcia FashionPhilosophy Fashion Week Poland. 

Hotel został doceniony również przez licznych celebrytów, którzy nocowali w 2-poziomowym apartamencie prezydenckim. Byli to m.in. Justin Bieber, Shakira, Rihanna, Sting, Claudia Cardinale, Kenzo, Placido Domingo, Martin Scorsese czy Depeche Mode. Hotel był wielokrotnie nagradzany za swój unikatowy design – ostatnio wyróżnieniem portalu HRS „Design Hotel Roku 2013”. Doceniają go również turyści, którzy uznali go za jeden z najlepszych i najmodniejszych hoteli w Polsce (portal TripAdvisor, Traveller’s Choice 2012 i 2013). W sumie andel’s Hotel Łódź otrzymał do tej pory 25 polskich i międzynarodowych nagród. Wśród nich jest statuetka Hermesa dla najlepszej restauracji. Restauracja Delight od samego początku zachwyca gości wykwintnymi potrawami kuchni międzynarodowej z elementami fusion autorstwa szefa kuchni Mirosława Jabłońskiego. W Oscar’s Bar w tym roku zainaugurowana została zaś karta bazująca na tradycji kulinarnej 4 narodowości związanych z Łodzią: polską, niemiecką, rosyjską i żydowską. 

W ciągu pierwszych cztery lata działalności andel’s Hotel Łódź ugruntował swoją pozycję, jednakże nie zamierza spocząć na laurach. Jego oferta jest nieustannie rozwijana i udoskonalana. - W tym roku z pewnością skupimy się na rozszerzeniu naszej oferty gastronomicznej dla Łodzian – w marcu wprowadziliśmy menu czterech kultur do Oscar’s Bar, a już pod koniec maja ruszamy z niedzielnymi brunchami rodzinnymi w Restauracji Delight. Naszym celem jest również promocja hotelu poprzez promocję destynacji, nie tylko w Polsce, ale i za granicą. Poza tym chcemy nadal mocno angażować się w życie lokalnej społeczności, więc sztuka, moda i design z pewnością będą naszymi częstymi gośćmi – przyznaje Anna Olszyńska. 

Andel’s Hotel Łódź to pierwszy czterogwiazdkowy deluxe design hotel w Łodzi oferujący 278 pokoi i apartamentów. Obiekt mieści się w budynku dawnej przędzalni Izraela Poznańskiego i zlokalizowany jest na terenie kompleksu Manufaktura. Hotel stanowi wyjątkowe połączenie historycznego budynku z nowoczesną architekturą i niepowtarzalną stylistyką, dzięki czemu był wielokrotnie nagradzany za wyróżniający się styl i charakter. andel’s Hotel Łódź posiada największe w regionie centrum konferencyjne z 7 salami konferencyjnymi o powierzchni 1,3 tys. mkw. oraz salą balową dla 800 osób. andel’s Hotel Łódź to również Oscar’s Bar, Restauracja Delight, Centrum spa i Fitness skySPAce z ekskluzywnym skySPAce Club oraz skyLounge.