W słoneczny, marcowy poranek odwiedziliśmy Hotel Boss w Miedzeszynie. Obiekt jest nam znany, ale od naszej ostatniej konferencji w hotelu zmieniły się i wnętrza, i ludzie, więc wybraliśmy się tam, by zaktualizować naszą bazę. Oto nasza relacja.

Lokalizacja:

W lesie.  Za miastem.  W Warszawie!Gdy znajdziemy się w okolicy Hotelu Boss, wszystko wskazuje na to, że jesteśmy poza Warszawą. Zabudowania hotelowe znajdują się na osiedlu domków jednorodzinnych, w spokojnej okolicy, na skraju lasu sosnowego. Jednak hotel znajduje się w administracyjnych granicach stolicy. Miedzeszyn to część Wawra, peryferyjnej, południowo-wschodniej dzielnicy Warszawy. Do centrum miasta jest stąd niecałe 20 km. Dojazd jest bardzo dogodny - można się tu dostać samochodem przez Wał Miedzeszyński i kursującą często Szybką Koleją Miejską  SKM (700 m do stacji PKP Miedzeszyn). 

 

Hotel oferuje cztery bezpłatne, strzeżone parkingi: jeden przed głównym wejściem do hotelu na 80 samochodów, drugi przy drugim wejściu - na 60 aut, trzeci na tyłach (ul. Drozdowa) - 50 miejsc i czwarty, przy ulicy - 60 miejsc. W sumie parkingi mogą pomieścić 250 aut.

Do hotelu należy należy w sumie 2,7 ha ogrodzonego zielonego terenu. Otoczenie jest ciche i urokliwe, zachęca do przebywania na świeżym powietrzu, spacerów i wycieczek rowerowych po okolicy.

Budynek: Znacznie korzystniej, niż na pierwszy rzut okaNa terenie obiektu znajduje się kompleks budynków i terenów zielonych: budynek główny, karczma z przyległą salą konferencyjną, chata, wiaty grillowe i trzy różnorodne tereny piknikowe.

Sam budynek hotelu z zewnątrz prezentuje się dość przeciętnie. Prosta bryła o beżowej elewacji przypomina dobrze utrzymany ośrodek szkoleniowy z dawnych lat. Jednak korzystne wrażenie robi ładnie utrzymany dziedziniec z wypielęgnowaną zielenią.  Po wejściu znajdujemy się typowym lobby polskiego 3-4 gwiazdkowego hotelu. Na prawo od wejścia jest mała recepcja z dwoma stanowiskami recepcyjnymi i lobby bar. Naprzeciwko wejścia widzimy restaurację Malinowa, połączoną z dwoma salami konferencyjnymi oraz przestronne foyer, prowadzące do pozostałych sal na parterze hotelu.

Sale konferencyjne: 17 odświeżonych sal konferencyjnychDużą zaletą hotelu jest bogata oferta sal konferencyjnych - jest ich aż 17, o łącznej powierzchni ponad 1100 mkw.

Wspomniana restauracja Malinowa, znajdująca się na parterze, oddzielona jest przesuwnymi ścianami od dwóch sal konferencyjnych: Kryształowej i Szafirowej. Po przeciwnej stronie korytarza znajdują się jeszcze sale: Bursztynowa, Diamentowa  i Perłowa. Sale Bursztynową i Diamentową można łączyć. Kameralna sala Lustrzana znajduje się w skrzydle hotelowym.

Kolejne sale znajdują na pierwszym piętrze (niestety, nie dociera tu winda osobowa) -  Koralowa,  Rubinowa, Turkusowa. Sale Turkusowa i Rubinowa mają możliwość łączenia w jedną powierzchnię. Czwarta z sal na piętrze, Alabastrowa, jest w części hotelowej.

Na drugim piętrze są dwie mniejsze sale - Szmaragdowa i Marmurowa.

Pozostałe sale konferencyjne – Kominkowa, Platynowa, Złota, Srebrna i Perłowa znajdują się w przyziemiu, na poziomie -1, gdzie można zjechać dwoma windami (po 8 osób każda). Sale graniczą z klubem nocnym Retro. Sale Złota i Srebrna mogą zostać połączone w jedną.

Ponadto goście biznesowi mają do dyspozycji kącik z Internetem i drukarką, a w salach dostępne jest darmowe wi-fi.

Pokoje: Klimatyzowane pokoje w dobrym standardzieO tym, że hotel nastawiony jest na gości biznesowych świadczy fakt, ze spośród 136 pokoi aż 116 to identyczne twiny, czyli pokoje dwuosobowe z oddzielnymi łóżkami.

Poza tym jest 9 jedynek, 5 apartamentów i 6 pokoi trzyosobowych. W sumie Hotel Boss udostępnia 269 miejsc noclegowych. Wszystkie pokoje wyposażone są w płaski telewizor, biurko, telefon oraz łazienkę z prysznicem.

Ważnym atutem dla biznesmenów jest bezpłatne połączenie z bezprzewodowym Internetem.

Restauracje: Szeroka oferta i świetna kuchniaZaplecze gastronomiczne i eventowo-bankietowe hotelu Boss jest naprawdę imponujące. Kuchnia hotelu Boss słynie z dużych porcji i znakomitego smaku potraw mistrza kuchni Mariusza Okrasy. Nie jest to zwykły slogan marketingowy a coś, co naprawdę wyróżnia ten hotel na tle konkurencji.

Główna restauracja hotelu – Malinowa – to elegancki, stonowany lokal urządzony w jasnej, beżowej tonacji. Klimatyzowana sala ma powierzchnię niemal 300 mkw. i można zorganizować w niej bankiet dla 230 osób. Po połączeniu z przyległymi salami Kryształową i Szafirową pomieści bankietowo 500 osób.

Stylizowany na lata dwudzieste Klub Retro, znajdujący się w przyziemiu, przyjmie 120 osób (bankietowo) na powierzchni 350 mkw. Można tu zorganizować dyskotekę, zorganizować zawody w kręgle (2 tory), cymbergaja, piłkarzyki lub rzutki.

Naprzeciwko wejścia do hotelu, po drugiej stronie parkingu znajduje się duży (0,2 ha) teren zielony z Karczmą Góralską, mieszczącą do 90 osób i Chatą Grillową z paleniskiem, w której pomieści się 30 osób. Budynki można wynająć razem lub oddzielnie. Do wykorzystania na event plenerowy czy integrację firmową jest również zadaszona altana o powierzchni 140 mkw.

Do dyspozycji, za ogrodzeniem, jest także małe boisko piłkarskie i hektarowa łąka, wynajmowana przez hotel.

Po przeciwnej stronie ulicy, od strony lasu znajduje się biesiadna chata - Stary Młyn. Budynek mieści 400 osób kinowo i połączony jest z salą konferencyjną Sosnową, która ma wielkie okna i bezpośrednie wyjście na zalesiony teren piknikowy dla 2000 osób (pow. 1,5 ha). Na tym terenie są też trzy zadaszone altany, w tym jedna wyposażonej grill, oraz miejsce na ognisko.

► Co wyróżnia obiekt konferencyjny:Świetna kuchnia, wyjątkowe położenie – zarazem w Warszawie, ale i w lesie, rozległe tereny otwarte idealne na eventy, pikniki i integracje firmowe.

► Opinia serwisu konferencje.pl:Dobry 3-gwiazdkowy hotel w ładnym, zielonym otoczeniu. Choć nie zachwyca na pierwszy rzut oka architekturą, to pozytywnie zaskakuje wnętrzem, przestrzenią i nowoczesną infrastrukturą. Na uwagę zasługuje fakt, że Hotel Boss był niedawno odświeżony i nie jest jeszcze zniszczony. Idealnie nadaje się na ekonomiczne konferencje czy szkolenia niedaleko od biura, ale w kameralnym, cichym i zielonym otoczeniu. Bardzo dobra kuchnia gwarantuje, że goście wyjadą zadowoleni i pozytywnie zapamiętają konferencję.