Jeśli szukacie miejsca na konferencję w centrum Polski, które oprócz profesjonalnej obsługi oraz sprzętu zapewni także podniosłą atmosferę i niezapomniany klimat, hotel Napoleon będzie dobrym wyborem. To 3 sale konferencyjne dla 400 osób, 50 miejsc noclegowych oraz duża restauracja w stylizowanych wnętrzach.

Hotel Napoleon, położony w centrum Polski, na Ziemi Łódzkiej, nieopodal zjazdu z autostrady S-8, jest doskonale przygotowany do zorganizowania konferencji do 250 osób. Zlokalizowany w miejscu historycznie związanym z Napoleonem Bonaparte, od którego zaczerpnął nazwę, a swoim stylowym wystrojem wnętrz nawiązuje do początków XIX w.

Obiekt składa się z kilku kamienic otoczonych bujną zielenią. Teren hotelowy zdobi siedmiopostaciowa fontanna oraz taras widokowy. Jego wnętrza charakteryzują się bardzo bogatym wystrojem – sztukaterie, kryształowe żyrandole, marszczone draperie, obrazy, autentyczne przedmioty z czasów Napoleona, antyczne meble oraz odpowiednia muzyka, tworzą romantyczny klimat.

Stylowe sale konferencyjne dla 400 osób

Hotel Napoleon dysponuje trzema salami konferencyjnymi. Największa z nich - Kolumnowa - mierzy 320 mkw. i pomieści jednocześnie ok. 250 osób w ustawieniu teatralnym. Dodatkowo przy sali znajduje się atrium (54 mkw.). Druga pod względem wielkości jest sala Regencyjna mierząca 140 mkw. W tej sali zmieści się jednocześnie 80 osób w ustawieniu teatralnym. Hotel oferuje także salę Pani Walewskiej (54 mkw.) przeznczoną na kameralne spotkania biznesowe i szkolenia .  

Na odpoczynek po szkoleniach i wystawny bankiet

Zaplecze noclegowe to 17 komfortowych pokoi jedno-, dwu-, i trzyosobowych z łazienkami i wi-fi oraz apartament o pow. 80 mkw., w skład którego wchodzi salon, sypialnia, dwie łazienki oraz osobny przedpokój. W zależności od zapotrzebowania, hotel dysponuje dodatkowymi łóżkami typu twin i queen, dlatego może przyjąć jednorazowo do 50 osób.

Mocną stroną hotelu Napoleon jest jego restauracja, znajdująca się w Sali Złotej, która może przyjąć do 250 gości. Od ponad dwudziestu lat są w niej organizowane przyjęcia, bale oraz bankiety.  Serwowane są w niej dania kuchni europejskiej z elementami kuchni francuskiej i włoskiej. W czasie konferencji zapewnia także catering.