Centrum konferencyjne MCC Mazurkas oferuje swoim klientom catering na gwiazdorskim poziomie. Współpracę z ekipą Mazurkas Catering 360° podjął szef kuchni Arkadiusz Zuchmański – pierwszy Polak, który zdobył we Francji Gwiazdkę Michelin.
Od sierpnia br. Arkadiusz Zuchmański współpracuje z Mazurkas Catering 360° na wyłączność. To oznacza, że klienci Mazurkas mogą liczyć na nowe smaki i nową lepszą jakość.
Arkadiusz Zuchmański zdobył doświadczenie i sławę na francuskim rynku kulinarnym jako szef cateringu Lenôtre, czyli firmy, która obsługuje największe i najbardziej prestiżowe wydarzenia w całej Europie. Obecnie jest właścicielem Restauracji Apicius w Clermont-Ferrand. Szczęśliwym zbiegiem okoliczności to właśnie Lenôtre było inspiracją dla Andrzeja Bartkowskiego, Prezesa Grupy Mazurkas, gdy tworzył Mazurkas Catering 360°. A teraz Polak z gwiazdką Michelin będzie kreował ofertę cateringową ożarowskiej firmy.
Po pierwsze powstała nowa karta menu Restauracji George Sand. Po drugie w dniach 8-12 sierpnia br. odbyła się „kulinarna burza mózgów” w MCC Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim, podczas której goście mogli poznać pierwsze efekty współpracy. Dalej w planach jest poszerzenie oferty Mazurkas Catering 360°, tak by dorównała ona najlepszym światowym standardom.
Profesjonalne konferencje pod Warszawą
Samo centrum konferencyjne MCC Mazurkas to czterogwiazdkowy obiekt zlokalizowany niedaleko najważniejszego miasta w Polsce pod względem wydarzeń – Warszawie – oferujący zarówno zaplecze noclegowe, jak i duże i nowoczesne zaplecze konferencyjne. Specjalizacją centrum jest kompleksowa organizacja wszelkiego rodzaju konferencji, kongresów, eventów, bankietów, targów oraz imprez okolicznościowych. Hotel Mazurkas oferuje aż 36 sal konferencyjnych, 3500 mkw. powierzchni wystawienniczej oraz 158 komfortowych pokoi.
W 2012 r. MCC Mazurkas Conference Centre Hotel otrzymał tytuł Ambasadora Polskiej Gospodarki w kategorii Partner Firm Zagranicznych. Ponadto, obiekt został laureatem konkursu na Złotą Setkę Hoteli, Restauracji i Miejsc Magicznych, a także w roku 2014 Nagrodę Doskonałości przyznawaną na podstawie opinii użytkowników portalu booking.com.