Czterogwiazdkowy hotel we Wrocławiu otworzył nowe centrum konferencyjne, modernizując większość sal konferencyjno-bankietowych. Organizatorzy spotkań znajdą w nim ciekawe, ekologiczne rozwiązania.

Składające się z 10 sal konferencyjno-bankietowych nowe centrum konferencyjne hotelu Scandic Wrocław jest w stanie pomieścić ponad 500 uczestników spotkań. Największa sala mieści do 300 osób w ustawieniu teatralnym. Istnieje też możliwość organizacji spotkania w tej sali z podziałem na sale warsztatowe, w dowolnym ustawieniu. W każdym z pomieszczeń konferencyjnych można skorzystać z bezprzewodowego dostępu do Internetu. O prawidłowy przebieg organizowanych w obiekcie konferencji dba dedykowany opiekun.

Ekologiczne konferencje w centrum Wrocławia

Pomieszczenia konferencyjne w Scandic Wrocław zostały wyposażone w projektory LCD, tablice suchościeralne oraz flipcharty. Przedstawiciele hotelu zwracają uwagę, że przygotowane dla uczestników spotkań materiały piśmiennicze (karteczki na imiona, karteczki do oznaczenia sali oraz menu) posiadają certyfikat Nordic Swan. W każdej sali znalazł się też kosz do segregacji śmieci na odpady organiczne, plastik i papier. Woda dla uczestników spotkań jest serwowana w karafkach, co pozwala ograniczyć emisję dwutlenku węgla podczas transportu i zredukować ilość odpadów. W hotelu używa się szklanych opakowań, zamiast plastikowych.

To nie wszystkie udogodnienia, jakie przygotowano dla uczestników odbywających się w hotelu konferencji. - Aby zagwarantować spotkanie pełne energii i inspiracji, Scandic połączył siły z Jamie Oliverem - mówi Marta Karteczka, dyrektor hotelu Scandic Wrocław. - Oferujemy menu konferencyjne opracowane przez tego znanego pasjonata kulinarnego. Bufety konferencyjne opisujemy tak, by osoby cierpiące na alergie znały skład serwowanych potraw. Podajemy kawę Fair Trade, a nasza centralna przerwa kawowa to nowy koncept wprowadzony do hoteli konferencyjnych. Jest to całodniowa przerwa, uzupełniana na bieżąco w zależności od pory dnia. Centralna przerwa kawowa jest jedna, dla uczestników wszystkich konferencji, dzięki temu energetyczny bufet (napoje, smoothies, muffinki, domowe ciasta, wrapy, sałatki, poranny twarożek, owsianka i inne smakołyki) jest dostępny zawsze kiedy uczestnicy mają przerwę.