Centrum Konferencyjno–Wypoczynkowe Zamek Biskupi w Janowie Podlaskim, które zbliża się do otwarcia, ma już swojego szefa kuchni. Stanowisko to objął Michał Garnek.

Do obowiązków szefa kuchni będzie należało uruchomienie działu kuchni, zarządzanie nim, rekrutacja i szkolenie personelu. Michał Garnek może pochwalić się 13-letnim doświadczeniem w branży gastronomicznej. Jest absolwentem Technikum Gastronomicznego oraz Zarządzania Jakością i Produkcją w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Pracował  w pięciogwiazdkowym Hotelu Odyssey Club Hotel Wellness  Spaw Kielcach, czterogwiazdkowym hotelu Holiday Inn Warszawa Józefów, hotelu Pałac na Wodzie w Jeleniej Górze, w firmie Fiesta Catering zajmującej się organizacją bankietów oraz warszawskich restauracjach Prohibicja i AleGloria.  Ponadto, Michał Garnek pracował w zespole Yamaha Castrol Polska na Mistrzostwach Świata w wyścigach długodystansowych motocykli, a dla North Food  Polska przygotowywał i koordynował menu w sieciach North Fish i Yummie.

Zamek Biskupi w Janowie Podlaskim przyjmie pierwszych gości pod koniec pierwszego kwartału 2016 r. Czterogwiazdkowe Centrum Konferencyjno-Wypoczynkowe to jedna z zabytkowych pereł regionu. Zaoferuje 204 pokoje i apartamenty, nowoczesne centrum konferencyjno–kongresowe o łącznej powierzchni ponad 1600 mkw., strefę wellness Dr Irena Eris Beauty Partner, kryty basen ze strefą saun, restaurację i lobby bar na ponad 200 osób.