Strona główna
/
Artykuły
/
Nowa Restauracja w hotelu InterContinental
Nowa Restauracja w hotelu InterContinental
Autorska kuchnia popularnego i cenionego polskiego kucharza – Karola Okrasy od września serwowowana jest w nowej restauracji Platter by Karol Okrasa w Hotelu InterContinental w Warszawie.
Dania Okrasy, zainspirowane podróżami po Polsce i Europie charakteryzuje nowoczesność, mimo iż smaki przewodnie zaczerpnięte są z dzieciństwa szefa kuchni. W restauracji panuje przekonanie, że „potrawa jest formą sztuki”, natomiast sam właściciel pragnie by goście każde danie traktowali jak przygodę.
W miejscu gdzie obecnie mieści się Platter, wcześniej znajdowała się meksykańska restauracja Frida La Cocina Mexicana.
InterContinental to pięciogwiazdkowy hotel zlokalizowany w samym centrum Warszawy. Jest jednym z najwyższych budynków w stolicy.
Ten elegancki obiekt oferuje 326 pokoi gościnnych oraz 75 luksusowo wyposażonych apartamentów mieszkalnych Residence Suites. Hotel posiada również przestronne zaplecze konferencyjne, położone na dwóch pietrach, w skład którego wchodzi dwanaście nowocześnie wyposażonych sal konferencyjnych. źródło: na podstawie www.platter.pl
Poprzedni artykuł
Hotel Gołębiewski w Karpaczu - otwarcie już wkrótce
Następny artykuł