Vienna House Easy Cracow stawia na rozwój. W zeszłym roku do dyspozycji gości krakowskiego trzygwiazdkowca oddano 220 wyremontowanych pokoi. W roku bieżącym postawiono na przeprowadzenie zmian w częściach wspólnych hotelu. Po renowacji serce obiektu, czyli lobby zyskało na lekkości za sprawą dobrego doświetlenia, kolorowych mebli o nowoczesnej linii oraz zieleni. W zamyśle lobby kojarzyć ma się z domowym salonem, w którym przy stolikach kawowych przysiąść można na wygodnych kanapach lub fotelu bujanym, sięgając po książki ustawione na wysokim do sufitu regale.
W lobby działa także minisklepik oferujący regionalne przekąski, napoje i pamiątki. Ten sam styl miejski dominuje w lobby barze, którego zabudowa kojarzyć się może z foodtruckiem, oraz w restauracji. Ciepła żółta barwa, pastelowy turkus, naturalne drewno i czarne industrialne lampy dodają charakteru temu wnętrzu. Również i w restauracji widoczne jest przywiązanie do lokalności. Podczas śniadań serwowane są dżemy własnej roboty, świeże lokalne pieczywo, ekologiczne jajka. W menu à la carte goście znajdą dania kuchni polskiej w lżejszym, zaproponowanym przez szefową kuchni, wydaniu.
Organizatorzy i uczestnicy spotkań będą mogli korzystać z 6 odnowionych sal konferencyjnych, z których największa, powstała z połączenia przestrzeni Polonez+Mazurek, pomieści 180 osób podczas konferencji. W wyniku modernizacji sale konferencyjne zyskały możliwość zaciemnienia dzięki nowym zasłonom, ścianki działowe zaś pozwalają na wygodną zmianę w aranżacji pomieszczeń. Trzy największe sale wyposażono w inteligentny panel sterowania z wbudowanym systemem audiowizualnym, zadbano o zakup profesjonalnego sprzętu multimedialnego.
Przed salami powstała strefa coworkingowa, tworząc tym samym dodatkową przestrzeń do komfortowej pracy. Goście hotelu mogą teraz odpoczywać na wewnętrznym tarasie.