Najpopularniejsi autorzy

Jolanta Ambroziak Jolanta Ambroziak Redaktorka
Marta Jesionowska Marta Jesionowska Ekspertka
Weronika Wirtel Weronika Wirtel Ekspertka
Alexandra Kunowska Alexandra Kunowska Ekspertka

Strona główna    /    Artykuły    /    Ze świata: Odpowiedzialny i dietetyczny Courtyard by Marriott


Ze świata: Odpowiedzialny i dietetyczny Courtyard by Marriott

Ze świata: Odpowiedzialny i dietetyczny Courtyard by Marriott

Courtyard by Marriott, kierując się nie tylko zasadą odpowiedzialnego biznesu, ale przede wszystkim w trosce o zdrowie swoich gości postanowił wspomóc ich w odchudzaniu. Sieć hotelowa ulepsza swoje menu, oferując dodatkowe informacje, w tym ilość kalorii i procent tłuszczu w daniu.

Menu wspomagające odchudzanie dostępne będzie już wkrótce w hotelowych barach – The Bistro. Na chwilę obecną The Bistro znajduje się w ponad 150 hotelach sieci w Ameryce Północnej. Do końca roku planowane jest podwojenie tej liczby. Według właścicieli sieci, ów ruch zapewnić ma hotelom opinię pionierów reformy ochrony zdrowia, która wymagać będzie od wszystkich sieci restauracji w Stanach Zjednoczonych publikowanie ilości kalorii przy każdym daniu w menu. W karcie dań do wyboru będą dodatkowe, zdrowe opcje dotychczasowych dań, takie jak nisko tłuszczowe i nisko węglowodanowe mufinki i sałatki. Oczywiście wciąż dostępne będą dania zawierające tłuszcz jak żeberka BBQ i piwo. Nowe menu w The Bistro jest kolejnym wyciągnięciem ręki w stronę gości, jaki Marriott International uczynił by mogli żyć zdrowiej. W 2007 roku Marriott ogłosił wyeliminowanie potraw smażonych w głębokim tłuszczu, a rok wcześniej wprowadził zakaz palenia we wszystkich hotelach. Goście zatrzymujący się w hotelach marek Marriott Hotels Resorts i JW Marriott Hotels mogą wziąć udział w programie odchudzającym, w którym wszystkie dania zawierają niską zawartość tłuszczów, cholesterolu i węglowodanów – co oznacza świadomą dietę. 

źródło: na podstawie www.gadling.com