Znajdujące się w rzeszowskim obiekcie centrum konferencyjne zainauguruje swoją działalność już 21 lutego 2013 r. W kolejnych dniach hotel przyjmie pierwszych gości.
Jak informuje Barbara Pawliczuk, dyrektor marketingu i sprzedaży rzeszowskich hoteli Bristol i Grand, w tych samym terminie uruchomione zostaną znajdujące się w obiekcie restauracja Wesele oraz bary. - Tymczasem kończą się odbiory straży pożarnej i sanepidu, a odpowiedzialna za odbiór techniczny komisja pracuje już na terenie hotelu. W salach konferencyjnych montowane są w tej chwili wszystkie urządzenia i panele sterujące, w tym nagłośnienie, ekrany i projektory - jeden z nich, o jasności 7000 ANSI lumen, znajdzie się w największej sali konferencyjnej obiektu, Sali Polskiej. 11 lutego do pokoi wchodzi nasz serwis sprzątający, by zadbać o wszystkie szczegóły wyposażenia. To także moment uruchomienia serwerów i zainstalowania całego systemu informatycznego Micros Fidelio - dodaje Barbara Pawliczuk. W wyposażonej w nowoczesny sprzęt audiowizualny dwupoziomowej Sali Polskiej będzie można z powodzeniem organizować różnorodne eventy, a dzięki towarowej windzie transport niezbędnego podczas pokazów sprzętu nie będzie problemem dla jego organizatorów. Konferencje, szkolenia, warsztaty i spotkania biznesowe będą mogły odbywać się w wielofunkcyjnych salach konferencyjnych, których nazwy (Wisłok, San, Łemkowska, Huculska i Bojkowska) nawiązują do tradycji Podkarpacia. W pięciogwiazdkowym rzeszowskim hotelu znajdzie się 280 miejsc noclegowych w 140 pokojach dla gości. W pierwszej kolejności hotel odda do użytku pokoje typu Superior, a następnie apartamenty (łącznie 70 pokoi). Na najwyższych piętrach budynku znajdą się przestronne lofty, Obiekt będzie również posiadał pokoje przystosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych. Ponadto znajdą się w nim: kilkukondygnacyjna oranżeria, taras, strefa spa, parking podziemny oraz rozbudowane zaplecze gastronomiczne. Główna restauracja hotelowa - Wesele - będzie specjalizuowała się w daniach kuchni polskiej i europejskiej, Zen Sushi to usytuowany na wiszącej platformie sushi bar serwujący orientalne potrawy, a Stary Browar Rzeszowski to restauracyjny minibrowar, którym będzie można nie tylko napić się złocistego trunku, lecz także spróbować dedykowanych mu dań i przekąsek. Z kolei już na przełomie marca i kwietnia 2013 r. w hotelu Bristol ruszy restauracja Adama Gesslera. Zakończenie rozbudowy hotelu zaplanowano na koniec 2013 roku.
źródło: Bristol Tradition Luxury