Po nadmorskich wojażach wracamy z naszym cyklem „Byliśmy, widzieliśmy” znowu na Mazowsze. Tym razem zabieramy was do Hotelu Lamberton w podwarszawskim Ołtarzewie. Jak połączyć Art Nouveau, wi-fi, fusion cuisine, outdoor i do tego zorganizować dobrą konferencję? Lamberton pokazuje, jak się to robi!
Lokalizacja:
Pod Warszawą, z dobrym dojazdem
Hotel Lamberton znajduje się w miejscowości Ołtarzew, pod Warszawą, w kierunku Poznania. Mieści się przy trasie E30, 5 minut od węzła „Pruszków” autostrady A2. Z centrum Warszawy można tu dostać się w ciągu 30 minut (19 km). Okolice hotelu to tereny uprawne, w pobliżu znajduje się popularne miejsce eventowe – tunel aerodynamiczny Flyspot (15 min.) oraz Kampinoski Park Narodowy (10 min.).
Wygląd:
Klasyczny wygląd, zadbane otoczenie
Nowoczesny, jasny, trzypiętrowy budynek z elementami neoklasycystycznymi. Wokół przyjemne, wypielęgnowane otoczenie i 2 tys. mkw. terenu zielonego przystosowanego do zabaw integracyjnych.
Sale konferencyjne:
Połączenie nowoczesności z secesyjnym stylem
Zaplecze konferencyjne obiektu to 8 sal konferencyjnych – 3 na parterze i 4 na III piętrze oraz Sala Kominkowa w całorocznej altanie. Sale na parterze z kryształowymi żyrandolami i ciężkimi kotarami po połączeniu dzięki ścianom przesuwnym tworzą przestrzeń na konferencję dla 200 osób, a gdy dodatkowo połączy się je z foyer – nawet na 350 osób. Można do nich wprowadzić samochód.
Sale na piętrze – po ok. 50 osób każda – łącznie pomieszczą 200 osób. Wszystkie sale mają dostęp do światła dziennego, Internetu, są klimatyzowane i nowocześnie wyposażone technicznie. Łączą nowoczesność z secesyjnym wystrojem w jasnych, stonowanych kolorach.
Pokoje:
Korzystne proporcje noclegów do miejsc na konferencję
Hotel oferuje 199 miejsc noclegowych w 102 pokojach, rozlokowanych na trzech piętrach. Pokoje również mają w wystroju elementy secesyjne, są przytulne i jasne, z białymi meblami i oryginalnymi ornamentowanymi tapetami. W każdym pokoju jest łazienka z suszarką, telewizor LCD, biurko, krzesło i dostęp do Internetu.
Restauracje i bary:
Fusion, wegan… tradycyjnie
Hotelowej restauracji, mieszczącej się na parterze, szefuje Daniel Semeniuk. Dominuje w niej nowoczesna kuchnia polska i międzynarodowa, a potrawy przygotowywane są według zasad kuchni fusion. Goście mogą również zamawiać potrawy spoza karty, zgodnie ze swoją dietą, np. wegańską lub bezglutenową.
Lokal jest urządzony w podobnym stylu, co sale konferencyjne, ale jest nieco wyższy. Pomieści 200 osób na koktajlu i do 120 osób na bankiecie zasiadanym. Można w nim również zorganizować konferencję.
Wieczorną dyskotekę, event lub koktajl można przygotować również w hotelowym klubie z barem i parkietem do tańca.
Atrakcje i usługi:
Ciekawa oferta outdoorowa
Hotel dysponuje dużym terenem zielonym , na którym można zorganizować piknik, ognisko lub zajęcia outdoorowe. Organizatorzy spotkań mogą wybierać spośród wielu propozycji aktywnego wypoczynku – gry w siatkówkę, minigolfa, strzelnicy, wheelsurfu czy astrotrainingu. Latem można korzystać z altany grillowej, w której serwowane jest specjalne, letnie menu. We wtorkowe wieczory w hotelowej restauracji organizowane są wieczory fortepianowe.
► Co wyróżnia obiekt konferencyjny:
Tuż pod Warszawą, ale z dobrym dojazdem. Spora baza noclegowa i konferencyjna w dobrym, trzygwiazdkowym standardzie. Dobra oferta różnorodnych atrakcji poza hotelem, na dużym terenie zielonym. Całoroczna Altana z grillem i kominkiem
► Opinia serwisu konferencje.pl:
Hotel Lamberton idealnie nadaje się na średniej wielkości konferencje, szkolenia i prezentacje produktów. Można w nim również z powodzeniem urządzić firmowe spotkanie integracyjne – dzięki dużemu terenowi zielonemu i ciekawej ofercie atrakcji na tego typu eventy. Jest bardzo dobrze skomunikowany z centrum Warszawy. Co ważne – oferta obiektu jest atrakcyjna cenowo i konkurencyjna, a obsługa elastyczna w stosunku do klienta.