Choć nazwa nowo otwartego obiektu może sugerować, że chodzi o kolejną stołeczną restaurację, Kuchnia Żoliborz ma do zaoferowania o wiele więcej. Usytuowanie w pobliżu Placu Grunwaldzkiego na warszawskim Żoliborzu zachęci tych organizatorów spotkań, którzy chcieliby event zrealizować poza centrum miasta, a jednocześnie zapewnić uczestnikom wygodny dojazd.

Co intryguje w Kuchni Żoliborz? Z pewnością nowoczesne i surowe wnętrze oświetlone przez imponujący żyrandol z 870 żarówkami. Event plannerzy do dyspozycji otrzymują 250 mkw. głównej sali z otwartą kuchnią i antresolą o powierzchni 60 mkw. oraz salę VIP (40 mkw.), a także bary i taras wykorzystywany podczas eventów. Można tu zaplanować zarówno kameralne spotkanie na 10 osób, jak i standing party na 300 gości.

Kuchnia Żoliborz Warszawa sale konferencyjne event

Dużym atutem Kuchni Żoliborz jest wysokość - 8,20 m oraz profesjonalne wyposażenie, które usprawni organizację wydarzenia: centralnie sterowany system nagłośnienia o maksymalnej mocy 6000 W, własne oświetlenie efektowe czy stacja trafo. Zadbano o gęste rozlokowanie klasycznych gniazdek elektrycznych tak przy podłodze, jak i na wysokości 4 m, co pozwala na wygodne rozmieszczenie oświetlenia. Obiekt jest klimatyzowany. Podczas eventu skorzystać można z rzutnika i 3 mikrofonów bezprzewodowych, a materiały promocyjne lub prezentacje wyświetlać na ekranie multimedialnym.

Wszystkie meble, w które wyposażona została Kuchnia Żoliborz, są demontowywalne, więc przestrzeń można dowolnie zaaranżować w zależności od charakteru spotkania. A możliwości jest wiele: poprzez bardziej klasyczne jak: jubileusz firmowy, kolacja biznesowa, impreza integracyjna czy wigilia firmowa, przez śniadania networkingowe i warsztaty (również kulinarne), po mały koncert lub pokaz mody. Do sali wjechać można autem osobowym, więc Kuchnia Żoliborz sprawdzi się również, gdy w planach są prezentacje nowości ze świata motoryzacji. Na miejscu skorzystać można z oferty kulinarnej obiektu.

Kuchnia Żoliborz Warszawa sale konferencyjne event

Sala VIP to oddzielne, zamykane pomieszczenie, w którego centrum ustawiony został specjalnie zaprojektowany stół. Za pomocą pilota można dostosowywać jego wysokość do potrzeb gości. Zasiądą za nim uczestnicy kolacji biznesowej, a jeśli organizator spotkania zaplanował dodatkową atrakcję w postaci np. warsztatów kulinarnych, w blat stołu wbudowano kuchnie indukcyjne z dyskretnie umieszczonymi indywidualnymi panelami sterującymi. Nad przebiegiem warsztatów czuwać będzie wykwalifikowany personel.

Kuchnia Żoliborz Warszawa sale konferencyjne event

Do obiektu przynależy 5 miejsc parkingowych. Goście wydarzenia skorzystać również mogą za dodatkową opłatą z miejsc na terenie Instytutu Chemii Przemysłowej.